Forsiden
logo2

Vi har lokalene du trenger for en effektiv arbeidshverdag. Ta kontakt i dag!

Dora maskinistgata 264x147

Maskinistgata 1

Dora Styrmannsgata 264X147

Styrmannsgata 1-3

Fasade NyhavnaEN 264x147

Nyhavna EN

Jarleveien 264x147

Jarleveien 4

Jarleveien 12

Fridheimsveien 1-3

Fridheimveien 1-3

Jarleveien 264x147

Ladebekken 50

Siste innlegg fra Facebook

Last flere

Dora Holding AS har kommet til enighet med KLP Eiendom Trondheim om kjøp av eiendommen Ladebekken 50. Eiendommen overtas i mai 2021, og vil fremover bli forvaltet av Dora Eiendom som med dette har ca. 130.000 m2 under forvaltning i hel- eller deleide eiendommer på og ved Nyhavna. Vi i Dora vil fortsette det gode arbeidet KLP har gjort med både ivareta både bygget og dets leietakere. Største leietaker i Ladebekken 50 er Direktoratet for Mineralforvaltning.

Trenger du næringsareal og vil være en del av den spennende bydelen Nyhavna, kontakt oss i Dora Eiendom!

View the embedded image gallery online at:
https://www.dora.no/30-nyheter#sigProId8b2aed4648

Nyhavna24. juli 1943, Nyhavna i Trondheim etter bombeangrep fra den amerikanske luftflåte.
Foto: Samling Tore Eggan, fra boka Bunkeren.

Nazistene satset tungt på ubåtanleggene i Trondheim. Med dem skulle verden beseires. Men det var også et bombemål og i 1944 ble byen reddet fra katastrofen av lavt skydekke.

Les mer her: http://www.nrk.no/trondelag/1.12699774

 

projektering
I ukene som kommer har vi lånt bort Doraveggen til artisten Dominik Mysiak.

Mysiak viser egne bilder på veggen via en prosjektor. Dette er en del hans prosjekt: Painting in Public Space.

Dominik Mysiak har en egen Facebook-side der kunst og kunstner presenteres. Den kan du se her. 

I Dora-bunkeren i Trondheim er det i dag nesten 130 000 hyllemeter med arkivmateriale. Dora har siden tidlig på 1990-tallet i stadig større grad blitt benyttet til arkivformål og etterhvert også museumsmagasiner. Dagens Arkivsenter på Dora ble åpnet i 2006. I det siste har Dora bunkeren og dens arkiver på ny fått aktualitet gjennom Kulturdepartementets forslag til statsbudsjett for 2016 der det i pressemeldingen står (utdrag):

 1. Bygning for digitalisering på Tynset blir finansiert, oppført og eid av et privat selskap, som får oppdraget etter å ha konkurrert om dette gjennom en åpen konkurranse. For Kulturdepartementet vil kostnadene dreie seg om årlig husleie, pluss driften av de faglige funksjonene i regi av Arkivverket.
 2. Permanent lagring av papirdokument skjer enten i DORA i Trondheim eller ved Nasjonalbiblioteket i Rana.
 3. Valg av løsning vil måtte bygge på en helhetlig analyse av kostnadene og den faglige funksjonaliteten ved de to alternativene.

Dette er gode nyheter for arkivmiljøet på Dora og Arkivsenteret. Dora som mulig utleier av arealer og infrastruktur for lagring av papirdokumenter vil være klar for å tilby egnede lokaler når en slik forespørsel kommer fra Arkivverket og Kulturdepartementet, forutsatt at Stortinget under behandlingen av statsbudsjett for 2016 gir sin støtte til Kulturdepartementets forslag på dette punkt. 

Våre styrker

 • IMG 5486

  Kulturhistorisk kompetanse

  Dora AS har etter et mangeårig samarbeid med ulike institusjoner i Arkiv, Bibliotek og Museumssektoren bygget opp en betydelig kulturhistorisk innsikt og kompetanse. I nært samarbeid med fagmiljøene i kulturarvssektoren arbeider Dora AS for å løse de enkelte leietakere og prosjekters utfordringer knyttet til innredning, ventilasjon og klima. Dora AS har en tett dialog med leietagere om ulike spørsmål av praktisk og driftsmessig karakter..
   
 • dora gang

  Teknologisk høyborg

  Dora har i en årrekke vært stedet hvor både SINTEF og NTNU har oppbevart en del tekniske innretninger. I de senere år har Dora 1 i økende grad blitt benyttet av selskaper som har etablert lokaler for sikker lagring av digitale data. Snakk gjerne med oss i Dora om hvordan vi kan jobbe sammen om tekniske løsninger både for lagring av data i hyller og på harddisk..
   

Kulturbunker Dora

IMG 5473a
Dora AS har registrert varemerket Kulturbunker Dora - et varemerke for all aktivitet innen kunst og kultur som foregår innenfor Doras tykke vegger.

Kulturbunker Dora skal være en kulturell drivkraft i Østbyen som åpner for spennende aktiviteter i en historisk ramme i en fremtidsrettet bydel.

Kvaliteter ved Dora

3 meters betongvegger
Med yttervegger på opp til 3,5 meters tykkelse og et tak på ca. 4 meter armert betong, representerer den gamle ubåtbunkeren Dora 1 en formidabel ytre skallsikring av de kulturhistoriske samlingene som oppbevares her.

Åpningstider

Mandag til fredag: 0800 til 1600
Lørdag og søndag: Stengt
Telefon: 73 52 77 17
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kontakt oss i dag

Bruk av informasjonskapsler (cookies) gjør det lettere for oss å presentere tilpasset innhold og forbedret brukeropplevelse på www.dora.no.
Ved å klikke OK, aksepterer du at vi lagrer informasjonskapsler i nettleseren på din PC/nettbrett/mobil.