Om Dora 1
logo2
Den tidligere tyske ubåtbunkeren Dora 1 er et kulturminne i seg selv. Med sine dimensjoner og volumer er en aktiv bruk av bygningen en forutsetning for å kunne ivareta et aktivt bygningsvern. Dora 1 er i dag en av Norges største magasinbygg for arkiv, bøker og museumsgjenstander og bør videreutvikles med dette som en viktig hjørnestein.
 
2 3
 
 
 
 
 
Kvaliteter ved Dora I
Med yttervegger på opp til 3,5 meters tykkelse og et tak på ca. 4 meter armert betong, representerer den gamle ubåtbunkeren Dora 1 en formidabel ytre skallsikring av de kulturhistoriske samlingene som oppbevares her. Dimensjonene i bygningskonstruksjonen sammen med de tilpasninger og ombygginger som er gjennomført i etterkrigstiden, har i tillegg ført til at det har oppstått et stabilt indre klima i bygningen. Temperaturen og luftfuktigheten i de indre delene av Dora 1 er meget stabile uten bruk av tekniske innretninger. I tillegg trenger ikke naturlig lys inn hit. Samlet representerer dette åpenbare fordeler når man skal magasinere kulturhistoriske samlinger av ulike typer over lang tid.

Hurtigmeny

Åpningstider

Mandag til fredag: 0800 til 1600
Lørdag og søndag: Stengt
Telefon: 73 52 77 17
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kontakt oss i dag

Bruk av informasjonskapsler (cookies) gjør det lettere for oss å presentere tilpasset innhold og forbedret brukeropplevelse på www.dora.no.
Ved å klikke OK, aksepterer du at vi lagrer informasjonskapsler i nettleseren på din PC/nettbrett/mobil.